Aanbod

De Fermerie, een heel bijzonder bedrijf in centrum Deventer!

Categorie: Restaurants, Café’s
Label: Verkocht!
Locatie: Muggeplein 9, Deventer

 De Fermerie gelegen aan het Muggeplein in Deventer is een combinatie van zaalverhuur, horeca en cultuur in een monumentaal pand in het Noordenbergkwartier, de oudste wijk van de binnenstad van Deventer.

 Het prachtige pand heeft drie ruimten, waarvan het café-restaurant in het midden gelegen is. Vanuit het café kan de grote zaal ontsloten worden. Deze wordt gebruikt voor diverse bijeeenkomsten, zoals jazz, live muziek maar ook besloten feesten. De andere zaal  kan prima ingezet worden als vergaderzaal of voor besloten diners en feestjes.

De Fermerie is in 1638 opgericht als het eerste Deventer ziekenhuis. In 1980 werd het gerenoveerd tot buurthuis van het Noordenbergkwartier, maar is inmiddels veel meer dan dat. Het is een heerlijke ontmoetingsplek, maar is uitgegroeid tot een café waar met veel passie de mooiste biertjes worden geschonken. Bij culturele activiteiten en feesten verzorgd de kok de catering vanuit de goed geoutilleerde (verbouwd in 2015) keuken. Ook kan er op afspraak gedineerd worden. 

De piek van de werkzaamheden van de Fermerie ligt in de weekenden en avonden en biedt nog veel ruimte voor uitbreiding overdag en als er geen speciale events zijn. Zo kan er door een menukaart voor lunch en diner te introduceren nog behoorlijk omzet toegevoegd worden. De omzet groeit ieder jaar en is dan ook nog lang niet op zijn top.

De Fermerie wordt gehuurd van de Gemeente Deventer en de huur is, zeker gezien de grootte van het pand, laag. De huur van het pand is ca. € 850,= per maand, vrij van BTW. 

De huidige exploitante runt de Fermerie als een sociale onderneming en wil het bedrijf graag aan een gepassioneerde opvolger overdragen. Haar inspanningen van de afgelopen decennia hebben een heel mooi bedrijf opgeleverd en zij zou graag zien dat degene die de exploitatie overneemt het werk op eenzelfde wijze voortzet en de groei verder uitbouwt.

Het bedrijf biedt zeer veel mogelijkheden en zou ideaal geschikt zijn voor een stel of echtpaar die de combinatie van horeca, cultuur en de artistieke en sociale kanten van deze exploitatie helemaal zien zitten.

De exploitatie wordt aangeboden voor € 60.000,=.

Bel met Hans J.J.M. Festen voor het maken van afspraak 06-53291399