Aanbod

Grand-café-restaurant Klein Kalfje

Categorie: Restaurants, Beleggingspanden
Label: Te koop
Locatie: Amsteldijk 355, Amsterdam

Het vastgoed van Grand-Café-Restaurant Klein Kalfje is te koop!
 
Het vastgoed wordt verhuurd aan Exploitatie Klein Kalfje bv, eigendom van David Crouwel (ex Groot Paardenburg en Engel groep). Het betreft een standaard ROZ 7:290 bedrijfsruimte huurcontract voor een periode van 5 + 5 jaar. Het huurcontract is ingegaan op 1 september 2016.
 
 
Het restaurant meet ca. 275m2 en heeft een terras aan de voorkant van het pand. Tevens beschikt de zaak over een terras op het water, wat dit voorjaar volledig gerenoveerd is en door Cravt Orignals is ontworpen en ingericht. Zonder overdrijven is dit een van de mooiste terrassen aan de Amstel. Het terras behoort toe aan de onderneming, maar maakt zeker dat het geheel hierdoor een meerwaarde krijgt.
 
Restaurant Klein Kalfje ligt op de grens van Amsterdam en Amstelveen, zelfs zo direct op de grens dat de keuken ligt op Amstelveens grondgebied en het restaurant op Amsterdams grondgebied. We spreken overigens wel van een echt Amsterdams bedrijf!
 
De locatie is super! Gelegen net buiten de ring in Buitenveldert en aan de Amstel, maakt dat dit een van de meest unieke locaties van Amsterdam is. Door zijn lange historie is Klein Kalfje echt een begrip geworden in de Amsterdams horeca, het is een van de iconische bedrijven van Amsterdam.
 
Klein Kalfje heeft een klassiek maar sfeervol interieur, waar iedereen zich thuis voelt. Het publiek dat Klein Kalfje bezoekt is dan ook een zeer brede weerspiegeling van de samenleving van gezinnen met kinderen tot zakenmensen en van ouderen tot hipsters, iedereen weet Klein Kalfje te vinden. 
 
Door het intensieve gebruik van de afgelopen jaren is het interieur inmiddels ook toe aan opknapbeurt en momenteel is Cravt Originals een ontwerp aan het maken voor een nieuw interieur. Dit zal in het najaar uitgevoerd gaan worden, zodat de winter met het nieuwe Klein Kalfje gedraaid kan worden.
 
De huidige eigenaren wensen graag een spoedige overdracht te bewerkstelligen opdat de nieuwe eigenaar samen met David Crouwel de plannen kan uitvoeren. Er is ook onderhoud nodig aan de buitenkant van het pand, zoals schilderwerk, renovatie van kozijnen ed, de huidige eigenaren geven er de voorkeur aan dit aan de nieuwe eigenaar over te laten.
 
De bruto jaarhuur is € 180.000,= excl. BTW. Er is een ingroei huur afegsproken in de huurovereenkomst om de exploitant de gelegenheid te geven zijn renovatie plannen uit te voeren zonder deze te zwaar belasten met huur. Na gereed komen van de renovatie van de buitenkant en de binnenkant is het Klein Kalfje helemaal klaar voor de toekomst en kan weer 20 jaar mee!
 
De vraagprijs voor het vastgoed (gedeeltelijk voortdurende erfpacht gem. Amsterdam) bedraagt € 2.495.000,= k.k.
 
Voor uitgebreide informatie kunt u zich wenden tot Hans J.J.M. Festen, 06-53291399 of hans@hevesta.nl