Aanbod

Uniek top restaurant

Categorie: Restaurants, Beleggingspanden
Label: Te koop
Locatie: Centrum Maastricht

 In discrete verkoop, unieke kans!
 
Ter overname aangeboden een schitterend horecaobject met onroerend goed in Maastricht
 
Dit schitterende restaurant met bovenwoning en extra appartement bieden wij namens de eigenaar aan. Gezien de reputatie van de zaak wordt de zaak discreet aangeboden en alleen in een persoonlijk gesprek, na ondertekening van een geheimhoudingsverklaring en aantoonbaar voldoende eigen vermogen, wordt de informatie met de kandidaat gedeeld.
 
Het betreft een Rijksmonument in het centrum van Maastricht. In dit pand is sinds 1949 een restaurant gevestigd. Het restaurant heeft sinds die tijd reeds meerdere eigenaren gehad en heeft tot op de dag van vandaag een zeer goede reputatie. In de rijke historie van het bedrijf zijn er meerdere keren Michelin sterren toegekend en goede noteringen in de bijv. de Gault Millau gids. Momenteel heeft het bedrijf geen Michelin ster meer.
 
Het restaurant biedt plaats aan circa 35 gasten in een ruime opstelling zoals dat bij een dergelijk restaurant hoort. Op de eerste verdieping is nog een aparte zaal die plaats biedt aan maximaal 36 gasten, deze wordt met name gebruikt voor besloten diners e.d. Bij deze zaal zit een pantry waar de wijnkoelingen staan en een werktafel om de gerechten af te maken voordat deze geserveerd worden.
 
De sfeer in het restaurant is klassiek maar met een moderne twist, het is chique maar niet afstandelijk, je voelt je er direct thuis. De tafels zijn prachtig gedekt met mooi linnen, het restaurant is gedecoreerd met aansprekende kunst het ademt een monumentale sfeer maar zeker niet stoffig. De omsloten binnentuin is in de zomer een geweldige plek om te eten, je waant je zo in Frankrijk. Sinds 3 jaar is er tevens een terrasvergunning aan de voorzijde. Het restaurant beschikt nu over 2 terrassen. Het gevelterras aan de straatzijde en het bovengenoemde omsloten achterterras.
 
De keuken is klassiek Frans en kenmerkt zich door eerlijke producten en bereidingswijzen, waarbij de vis, het vlees of de groente de hoofdrol speelt. Er wordt met veel aandacht en passie gekookt, zo ook werken de bedieningsmedewerkers zij doen hun werk met veel toewijding en zijn zeer (vak-)kundig.
 
Toch zou het restaurant ook prima een andere invulling kunnen krijgen, met name door de ligging tussen de verschillende faculteiten van Maastricht University, vlakbij het Vrijthof, zodat meerdere concepten hier prima kunnen slagen.
 
Onder het pand bevindt zich een gewelvenkelder. Deze wordt met name gebruikt voor de opslag van wijnen en houdbare producten. Ook bevinden zich hier de technische installaties.
 
Boven de zaak is de bedrijfswoning gelegen, deze bestaat uit een woonkamer, drie slaapkamers, een badkamer, zolder en inpandige garage. Tevens heeft de woning twee terrassen, een aan de noordzijde en een de zuidzijde.
 
Boven de zaal van het restaurant bevindt zich nog een appartement met twee slaapkamers en opslagruimte.
 
De vraagprijs voor het vastgoed bedraagt € 995.000,= k.k.
 
De vraagprijs voor de onderneming, de inventaris, handelsnaam en goodwill bedraagt € 250.000,=
 
Voor verdere informatie en/of het maken van een afspraak bel je met Hans J.J.M. Festen 06-53291399 of mail; hans@hevesta.nl